‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 25 martie, 2024
5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii vor putea să asigure nu doar cantitatea, ci și calitatea recoltei

Agricultorii vor putea să asigure nu doar cantitatea, ci și calitatea recoltei

‹ adv ›
‹ adv ›

Cabinetul de miniștri a aprobat ieri o serie de modificări normative care vizează asigurarea subvenționată în agricultură.

Completările efectuate au drept scop protejarea intereselor fermierilor și extinderea posibilităților de asigurare a bunurilor agricole.

Conform noilor prevederi, agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, ci și calitatea acesteia, se arată într-un comunicat MAIA.

Completarea este importantă în contextul în care uneori riscul asigurat nu produce pierderi cantitative de recoltă, dar afectează semnificativ calitatea ei – spre exemplu aspectul exterior al producției. 

De asemenea, a fost aprobată o listă nouă a riscurilor și bunurilor agricole ale căror prime de asigurare se subvenționează din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Bunurile au fost incluse în listă după criterii precum mărimea investițiilor și importanța anumitor culturi sau specii de animale pentru economia națională și securitatea alimentară.

‹ adv ›

Totodată, fiecărui bun agricol îi sunt asociate riscurile specifice acestuia – secetă, inundații, grindină, boli sau patologii ale animalelor și altele.

Astfel, în cazul producerii riscului, agricultorii vor fi asigurați financiar și își vor putea desfășura în continuare activitatea.

Documentul mai prevede excluderea plafonării subvențiilor pentru diferite tipuri de culturi, precum și a obligativității prezentării adeverinței de la primărie privind existența bunurilor asigurate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii