Ilan Șor: Guvernul Maiei Sandu a scos 300 de milioane de dolari din buzunarele oamenilor

Semnarea unui acord cu Gazprom este un eșec total al Guvernului Maiei Sandu. 300 de milioane de dolari – este suma scoasă din buzunarele cetățenilor, din cauza incompetenței și prostiei Cabinetului de miniștri al Maiei Sandu.

Foto: partidulsor.md

Mai exact, este vorba despre o penalizare, pe care autoritățile țării noastre au recunoscut-o prin semnarea contractului cu Gazprom. Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

„Există obligații contractuale și există o penalizare, care se discută în procesul de negociere. În 99,9% din cazuri, pedeapsa este redusă la jumătate și mai mult. Doar că acest guvern nu știe să negocieze și ne arată încă o dată cum nu trebuie să fie guvernat statul. 300 de milioane de dolari - este suma care a fost pusă pe spatele cetățenilor de rând, pensionarilor, tinerilor, familiilor cu copii. Asta în timp ce cu acești bani puteau să renoveze drumurile, de pildă, întrucât, în afară de Orhei, nu se construiesc nicăieri în altă parte. Acești bani puteau fi direcționați către alte proiecte de infrastructură sau pentru lupta împotriva pandemiei, dar, din păcate, nu de către acest guvern incompetent”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a mai anunțat că, pe lângă penalizare, pe care țara noastră va trebui să o plătească din buzunarul cetățenilor, o altă problemă ține de formula prețului din contract. Potrivit lui Șor, aceasta este inacceptabilă, deoarece este legată nu doar de prețul gazelor, ci și de cel al petrolului, care va crește inevitabil, ceea ce înseamnă că oamenii vor plăti mai mult.

„Unii experți și politicieni încearcă să prezinte semnarea contractului cu Gazprom drept o victorie, asta deși acest document conține condiții groaznice pentru Moldova. Noi, echipa Partidului „Șor”, vom veni în curând cu propuneri concrete în privința acestui subiect. Această situație nu mai poate continua astfel. Țara noastră nu mai poate fi condusă de actuala guvernare!”, a mai declarat Ilan Șor.

(P.)


Pub