ASP anunță locuri suplimentare pentru zilele de 6 și 8 noiembrie la examenul auto din subdiviziunea Chișinău

poligon-nou-permis-Registru_5
Foto: asp.gov.md

Agenţia Servicii Publice își continuă practica de a majora capacitățile operaționale de examinare în zilele de sâmbătă și luni. Astfel, în zilele de 6 și 8 noiembrie curent se anunță suplimentarea capacităților de examinare la proba practică, cutie mecanică, categoria B în cadrul subdiviziunii Chișinău, cu majorarea cotei de programare la examen cu câte 130 pe zi (în total cu 260 de locuri disponibile mai mult).

Programarea la probele teoretică și practică ale examenului de obținere a permisului de conducere este disponibilă online prin accesarea https://programari2.registru.md/ sau telefonic la Call-centrul 14909.

„În limita posibilităților vom continua să întreprindem toate măsurile în vederea soluţionării problemelor existente și îmbunătățirii situației create în procesul de programare la examen a viitorilor conducători auto”, menționează ASP.

Amintim că ASP a anunțat că în cadrul unui exercițiu pilot va suplini periodic numărul de locuri la susținerea examenului pentru permisul auto. Prima suplinire de locuri a fost anunțată la sfârșitul lunii octombrie.


Amintim că deputații au propus noi modificări în procesul de obținere a permisului de conducere. Noile sugestii au fost anunțate de Lilian Carp, în urma unei audieri publice pe care a efectuat-o Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Conform lui Carp, cea mai mare problemă depistată a fost faptul că persoanele nu se pot programa la susținerea examenului pentru permis auto. Mai exact este vorba despre sistemul de programare existent al ASP, unde unii intermediari facă câte o sută de programări, ocupând toate locurile, iar ulterior le vând celor care au nevoie să susțină examenul. Prețul pentru o astfel programare ar fi de 400 de lei.

Dacă ești pe cale să susții examenul auto sau te gândești să începi școala auto, îți sugerăm să citești acest articol, unde este descrisă pe etape experiența de a susține examenul auto în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente