‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriVictoria Rusnac: Am realizat primul nostru export de miere cu pomușoare în Japonia

Victoria Rusnac: Am realizat primul nostru export de miere cu pomușoare în Japonia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De la Durlești, din mica secție de procesare a Victoriei Rusnac, până la Tokio sunt 8530 de kilometri. Dacă unii dintre noi privesc cu admirație spre Țara Soarelui Răsare ca la o țară model, Victoria a reușit în acest an să exporte un prim lot de miere de albine cu pomușoare.

Primele 3 000 de borcane din acest produs atât de sănătos a ajuns cu bine în Japonia, iar următorul export este prevăzut pentru a doua săptămână a lunii noiembrie.

Pentru Victoria, totul a început la o expoziție în Coreea de Sud dedicată alimentației sănătoase. Acolo, tânăra a descoperit cât de sănătoasă poate fi combinația dintre mierea de albine și pomușoarele deshidratate prin congelare la minus 90 de grade Celsius.

Cominația dintre mierea de albine care este un puternic antibiotic natural și flavonoizii și antioxidanții din cătină, răchițele, zmeură, afine roșii și afine negre a intrigat-o enorm de mult.

A revenit în Moldova cu gândul ca să producă acest superaliment nu doar delicios, dar și sănătos. Victoria a bătut un drum lung și dificil de trei ani de zile, până a reușit să treacă prin toate instanțele naționale.

De la elaborarea standardului de firmă, certificare, zeci de analize de laborator, până la etichetarea corespunzătoare a fost un drum presărat cu birocrație.

‹ adv ›

Perseverentă de fire aceasta nu a renunțat la visul ei, nu doar de a produce, dar și de a se regăsi în mai toate rețelele de distribuție.

Ca să se ridice la nivelul consumatorului, a lucrat mult și la ambalaj, în 2021 schimbând în totalitate și forma borcanului și etichetarea, iar faptul că reușește să exporte se datorează și faptului că are toate actele în regulă, începând de la analizele de laborator și terminând cu certificatele de conformitate.

Exportul spre Japonia a fost posibil datorită moldovenilor stabiliți în Țara Soarelui Răsare, dar și a câtorva exponenți ai societății civile din Republica Moldova, însă, nu în ultimul rând, ceea ce o recomandă pe Victoria este calitatea acestui super aliment – mierea naturală mixată cu pomușoare sănătoase marca „Honey House”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›