image
Sursa foto: Profimedia

Venirea lui Xavi la Barcelona, lentă, dar sigură! Când ar putea debuta pe banca tehnică a catalanilor

Xavi Hernandez este așteptat cu nerăbdare la Barcelona, în locul lui Ronald Koeman, care a fost demis după eșecul catalanilor în fața celor de la Rayo Vallecano, scor 0-1.

Chiar dacă Xavi își dorește să ajungă în cel mai scurt timp pe Camp Nou, se pare că oficialii clubului Al-Sadd refuză să îl lase să plece ușor.

Totuși, refuzul clubului din Qatar ar însemna doar o amânare, iar sosirea lui Xavi Hernandez pe banca Barcelonei ar urma să aibă loc imediat după pauza pentru meciurile internaționale.

Mai exact, potrivit cotidianului Sport, fostul jucător al catalanilor se va afla pe banca tehnică a formației blaugrana la data de 20 noiembrie, în derby-ul cu Espanyol.

Aceeași sursă precizează că anunțul oficial ar urma să aibă loc joi sau vineri, înaintea meciului cu Celta Vigo, iar totul depinde de cum decurg negocierile cu Al-Sadd.

Se pare că oficialii lui Al-Sadd i-au transmis lui Xavi să rămână pe banca tehnică până la meciul cu Al-Duhail, care va avea loc miercuri, 3 noiembrie. Partida are o importanță deosebită pentru că Al-Duhail este echipa aflată pe locul doi în clasament, cu 24 de puncte, în spatele lui Al-Sadd, iar diferența dintre cele două echipe este de doar 3 puncte.

Astfel, chiar dacă, imediat după meci, Xavi ar rezilia cu Al-Sadd și s-ar îndrepta spre Barcelona, nu ar avea la dispoziție suficient timp pentru a pune lucrurile la punct pentru meciul cu Celta Vigo, iar antrenorul ar putea profita de pauza pentru meciurile internaționale pentru a se adapta pe banca Barcelonei.

Pe 29 octombrie, Al-Sadd a publicat un comunicat în care anunță că nu vrea să renunțe la antrenor, care are obiectivul de a câștiga din nou titlul în Qatar.

Potrivit Marca, FC Barcelona va întâmpina o rezistență aprigă din partea clubului din Qatar. Conducerea de la Al-Sadd este înfuriată de faptul că echipa “blaugrana” este foarte sigură de aducerea lui Xavi, deși n-a discutat cu nicio persoană de la Al-Sadd.

Conducerea clubului Al-Sadd susține că n-a fost contactată de oficiali al Barcelonei, deși președintele Joan Laporta are un mandat ferm de a-l aduce pe Xavi pe Camp Nou.

În replică, o sursă avizată din cadrul clubului FC Barcelona le-a transmis jurnaliștilor de la Marca faptul că Joan Laporta a preferat să-l lase pe Xavi să negocieze singur rezilierea contractului cu Al-Sadd, dar ar putea interveni în zilele următoare, pentru deblocarea situației.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: