image
Sursa foto: border.gov.md

„Curier” de acte falsificate, depistat în PTF Cahul

Un șofer de pe ruta Moldova – Irlanda riscă să fie documentat penal pentru deținerea unei cărți de identitate românești cu semne de falsificare. Deși în declarații cetățeanul spune că nu știa, deoarece când a preluat coletul, în care s-a depistat actul, nu a verificat și nici nu s-a interesat de conținutul acestuia.

Astăzi, 2 noiembrie, în jurul orei 00:50, pe direcția ieșire din țară a fost supus controlului trecerii frontierei de stat un microbuz ce efectua ruta Moldova – Irlanda. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un conațional, în vârstă de 31 de ani, cu viza de domiciliu la Chișinău. Conform documentelor prezentate acesta era angajat în calitate de șofer la o firmă națională de transport.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră din PTF Cahul au dispus un control adițional atât al microbuzului, cât și conducătorului auto. În discuții, șoferul a menționat că are un colet, unde presupune că ar fi documente, însă cu exactitate nu cunoaște deoarece nu l-a verificat. Acesta doar a precizat că urma să-l transmită destinatarului în orașul Dublin, Irlanda.

O carte de identitate, care ar fi emisă de către autoritățile române, a fost depistată în colet. La verificarea acesteia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. În continuare, la nivelul Direcției regionale SUD se cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al. (1), Cod Penal al RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: