image
Sursa foto: jurnal.md

CEC a obligat mai multe partide politice să verse în bugetul de stat sumele primite contrar legii

Comisia Electorală Centrală a obligat mai multe partide să verse în bugetul de stat sumele primite contrar legii.

Este vorba de Partidul politic „Partidul Nostru” - suma de 23852,00 lei, Partidul Acțiune și Solidaritate - suma de 100000,00 lei, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei - suma de 40000,00 lei, Partidul Popular din Republica Moldova - suma de 12000,00 lei, Partidul Politic „Democrația Acasă” - suma de 7000,00 lei și Partidul Acasă Construim Europa PACE - suma de 90000,00 lei.

Neexecutareaacestei obligații în termenul indicat va duce la suspendarea virării subvențiilor de stat în mărimea sumei încasate cu încălcarea legii. Suspendarea ar putea fi dispusă începând din luna imediat următoare lunii în care a fost suspendat acest drept, adică din luna decembrie 2021, precizează CEC.

De asemenea, au fost atenționate, partidele politice, beneficiare ale subvențiilor de la bugetul de stat, despre necesitatea utilizării a 20% din valoarea alocațiilor anuale de la bugetul de stat, în scopul promovării și încurajării participării femeilor în procesele politic și electoral, iar 10% din valoarea alocațiilor primite vor fi utilizate pentru promovarea și încurajarea tinerilor în procesele politic și electoral.

Totodată, mai multe partidele politice care au prezentat rapoarte incomplete au fost atenționate să prezinte în termen de 5 zile lucrătoare, informațiile lipsă și/sau raportul corectat în corespundere cu dispozițiile din lege și cele regulamentare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: