„Mare păcat”. Membrii CSM au acceptat cererea de demisie a judecătorului Ion Dodon: „A fost imposibil să-l convingem să rămână”
Membrii CSM au admis astăzi cererea de demisie a judecătorului Ion Dodon. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a menționat că este „mare păcat și că este o pierdere pentru sistemul judecătoresc”.
Foto: colaj

Și președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a spus că „a fost imposibil să-l convingă să rămână în sistem”.

Prin Decretul Președintelui RM din 30 Septembrie 2020 acesta a fost numit, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Căușeni.

Pe 8 ianuarie 2003 acesta a fost numit prin transfer în funcţia de şef interimar a secției juridice în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, iar pe 23 octombrie 2003, numit prin transfer în funcţia de consultant şef al Serviciului Juridic în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

În 2005 a lucrat în funcţia de şef Direcţia Juridică şi Secretariat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi Protecției Sociale al Republicii Moldova, iar la 5 aprilie 2007 a fost numit în funcţia de Şef al Direcţiei cooperare juridică internațională, Direcţia generală relații internaționale şi integrare europeană în cadrul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova.

Doi ani mai târziu, pe 11 iunie 2007 Ion Dodon a fost transferat în Aparatul Guvernului Republicii Moldova, în funcţia de consultant principal în probleme de drept, iar pe 16 iunie 2008 - numit în funcţia de consultant principal în Direcţia Juridică în Aparatul Guvernului Republicii Moldova.


Pub