Trei stații de alimentare cu gaz au scos lacătul de la ușă, la 2 săptămâni de la sistare

Compania Transautogaz și-a restabilit astăzi activitatea de furnizare a gazelor acelor 3 stații de la nordul țării. Este vorba despre cele din municipiul Bălți, raionul Drochia, satul Țarigrad și din raionul Orhei, satul Seliște. Anunțul a fost făcut de Transautogaz, într-o postare pe Facebook.

Foto: colaj
Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook, până la sfîrșitul zilei se planifică începutul lucrului la stațiile din sudul Moldovei.
„Colectivul Transautogaz continuă să întreprindă toate măsurile pentru a asigura alimentarea maximă a automobilelor”, se menționează în comunicat.

La mijlocul lunii octombrie Transautogaz anunța despre sistarea activității pentru trei stații de alimentare cu gaz din țară. „Compania a fost nevoită să sisteze temporar activitatea a trei stații de alimentare a automobilelor cu gaze comprimate”, arată postarea publicată pe pagina Transautogaz.

Contractul între Gazprom și Moldova-Gaz a fost prelungit pe o perioadă de 5 ani utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească. Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldova-Gaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

În luna noiembrie, Republica Moldova va plăti aproximativ 450 de dolari per mia de m3, iar în decembrie - sub 400 de dolari. Despre asta a anunțat astăzi, vicepremierul Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă, după ce a revenit din Federația Rusă.


Pub