(foto) Percheziții în dosarul contrabandei cu țigări „Ashima”: 6 persoane, printre care trei angajați ai Poliției de frontieră, reținute

Procurorii au desfășurat astăzi percheziții, de comun cu ofițerii SIS, în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie curent. Din cele 6 persoane reținute astăzi, trei ar fi fost implicate direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Poliției de frontieră.

Foto:
Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău.

Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

Actualmente, pe dosar figurează cu statut de persoane învinuite și bănuite 14 figuranți. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, și Serviciul Vamal, au deconspirat, în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, în una din localitățile din raionul Cahul, activitatea unei grupări specializate în contrabandă cu țigarete și au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Cele 6 persoane reținute pe 27 iulie, în dosarul capturii de țigări în raionul Cahul, au primit mandat de arest pentru 30 de zile.


Pub