UTA Găgăuzia are un nou procuror șef interimar. Pe cine a desemnat Dumitru Robu

Procurorul Vasile Stoinov a fost numit în funcția de Procuror șef interimar al UTA Găgăuzia. Un ordin în acest sens a fost semnat ieri, 1 noiembrie, de către Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a spus pentru UNIMEDIA, purtătoare de cuvânt a PG, Mariana Cherpec.

Foto: newsmaker..md

„Dl Vasile Stoinov a fost desemnat să exercite funcția de procuror șef interimar al UTA Găgăuzia prin ordinul PG interimar emis la 01.11.2021 și și-a început activitatea astăzi 02.11.2021. Conform prevederilor art.27/1 al Legii nr.3 din 25.02.2016 cu privire la Procuratură, ordinul de dispunere a interimatului funcției urmează a fi aprobat sau respins la prima sedință a Consiliului Superior al Procurorilor.

Motivul este determinat de necesitatea asigurării funcționalității acestei subdiviziuni structurale, ținând cont de faptul că funcția este vacantă și va fi asigurat interimatul până la numirea unui procuror-șef în bază de concurs”, a precizat Cherpec.

În 2017, Stoinov a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.


Pub