Marina Tauber: Vom crea, la Bălți, o întreprindere municipală de construcție a drumurilor, care va permite reducerea costurilor cu 30 la sută

La Bălți, va fi creată o companie municipală de construcție a drumurilor, care va permite reducerea costurilor lucrărilor de reparație cu mai mult de 30 la sută. Promisiunea aparține candidatului Partidului „Șor” pentru funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber.

Foto: partidulsor.md

Potrivit ei, în acest fel, Primăria nu va mai contracta firme străine care să repare și să întrețină drumurile, iar acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor.

„Infrastructura rutieră din Bălți trebuie modernizată. Aceasta va fi una dintre prioritățile mele în calitate de primar al orașului Bălți. Nu vom inventa roata, ci vom prelua modelul Orheiului, care merge, e bun și a dat rezultate deja. Primăria nu va mai contracta firme străine ca să repare și să întrețină drumurile. Acest lucru îi va permite să gestioneze lucrările și să verifice calitatea lor, va reduce costurile datorită faptului că banii nu vor mai intra în buzunare străine. De asemenea, Primăria va crea noi locuri de muncă, iar economiile vor permite reparația a și mai multor drumuri. La fiecare 10 kilometri orașul va câștiga alți trei kilometri de drum reparat”, a declarat Tauber, într-o postare video publicată pe Facebook.

Marina Tauber a mai adăugat că va implementa, la Bălți, o nouă tehnologie de construcție a drumurilor, care funcționează deja la Orhei.

„Știm că la Bălți calitatea solului este diferită, specifică, de aceea vom aplica tehnologia care prevede betonarea străzilor. Este o tehnologie pe larg răspândită în Statele Unite ale Americii. Acest lucru va permite creșterea duratei de viață a drumurilor și, respectiv, va crește și calitatea lor. Drumurile betonate au o garanție de 25 de ani. Noua întreprindere municipală va permite și crearea locurilor de muncă. În 2020, la Orhei, am terminat de reparat toate străzile principale. Așa vom face și la Bălți.


Candidatul Partidului „Șor” a mai spus că, imediat ce va ajunge în fruntea Primăriei, întreprinderile municipale, Primăria, edilul va lucra exclusiv în interesul locuitorilor.

„Vă promit că, imediat ce voi ajunge primar al orașului Bălți, ușile Primăriei vor fi deschise pentru toți. Pentru că bălțenii sunt demni de o viață mai bună”, a conchis Tauber.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/MarinaTauberOfficial/videos/1111481052720386/

(P.)


Pub