Descoperă povestea patiserei Maria Macari în cel de-al patrulea episod „Artizanii gustului”

Cel mai recent episod al emisiunii Artizanii Gustului, o producție locală despre cei mai buni bucătari din Republica Moldova, ne relatează povestea înduioșătoare a patiserei Maria Macari. Mulți dintre noi o cunoaștem datorită muncii enorme pe care o face zi de zi pentru afacerea sa de familie – „Bunătăți de la Marika”.

Maria Macari, sau Nelly – cum îi spune toată lumea, nu este doar patiseră și antreprenoare, ci e și un spirit creativ. Din drag pentru oameni și creație, Nelly este mereu receptivă la provocări.

„Știi sigur că, dacă îți trebuie să faci un festival, să-ți vină un invitat bun în emisiune, o găsești pe Nelly și ea va fi acolo” – remarcă Nata Albot, producătoarea Artizanii Gustului.

Și de fiecare dată ea vorbește tot mai frumos despre munca pe care o iubește în fiecare zi, așa cum a făcut și în acest episod al emisiunii Artizanii Gustului.

Maria Macari a studiat la una dintre cele mai bune școli culinare din lume – École Lenôtre din Paris, care spune ea că i-a consolidat și mai tare dorința de a cuceri și descoperi noi rețete. Tot ea a pus bazele primei patiserii franțuzești la Chișinău – Delice d’Ange. Iar acum, după mulți ani de muncă asiduă, este patiseră în fruntea propriei afaceri de familie – „Bunătăți de la Marika” – care și-a câștigat un nume bine-meritat în Chișinău.

Patisera ne povestește cum e să fii nu doar nucleul bucătăriei, ci și afacerii. Istoria ei ne spune ce înseamnă să te dăruiești întru totul muncii și clienților tăi, iar în același timp să fii mulțumit de ceea ce faci.

„Aici trebuie să lucrezi cu multă dăruire, cu mult drag, cu multă libertate în creativitate, cu multă dorință de a face ceva.”

Maria Macari inspiră prin pofta ei de viață, dragostea pentru muncă și legătura autentică cu Dumnezeu.

Dacă v-a inspirat povestea ei și vreți să vedeți și cu ce rețete a decis să ne surprindă, vă îndemnăm să vizionați episodul care i-a făcut pe oameni în ultimele zile să golească vitrina patiseriei „Bunătăți de la Marika” și să tot întrebe de cozonaci.

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.

Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare