(video) Documentarul „Goodbye, Olegovici” a fost premiat la Bratislava International Film Awards

1tre

Filmul Goodbye, Olegovici, regizat de Eugeniu Popovici, a câștigat premiul pentru cel mai bun film documentar de lung metraj la Bratislava International Film Awards.

Goodbye, Olegovici este un film despre un tânăr care a fost deținut la penitenciarul din Goian.

Eugeniu Popovici, regizorul documentarului, ne-a spus că a lucrat la film împreună cu colegii săi de la Telefilm Chisinau.

„L-am urmărit pe Mișa, eroul filmului, aproape doi ani. Astfel, documentarul este povestea acestui tânăr care iese din penitenciar și încearcă să-și aranjeze viața la libertate”, menționează regizorul.

De asemenea, Eugeniu a ținut să sublinieze că pentru dânsul această mențiune la festival este importantă, în primul rând pentru că orice festival este o experiență și chiar dacă nu iei vreun premiu sau nu ești menționat, cel puțin interacționezi cu oamenii din sfera cinematografică și vezi cum funcționează lucrurile din industrie.

Deocamdată, documentarul Goodbye, Olegovici nu este public, acesta poate fi văzut doar la proiecții sau pe platformele VoD.

Despre Goodbye, Olegovici

Mișa este un băiat de 17 ani care și-a petrecut ultimii trei ani din viață la Goian, singurul penitenciar pentru minori din Moldova. În ultima zi de condamnare, el adună câteva dintre lucrurile pe care le poate lua „acasă”, pe restul le împarte deținuților din închisoare într-un mod aproape ritualic. Planurile lui pentru viața de după închisoare par promițătoare, pentru că Mișa intenționează să-și găsească un loc de muncă, să întemeieze o familie și să recupereze ceea ce i-a lipsit din relația cu părinții săi și cu cei doi frați mai mici.

Mișa încearcă să se obișnuiască cu ritmul libertății și cu prețul ei, iar în timp ce se luptă să-și ia viața în propriile mâini, decalajul dintre el și ceilalți membri ai familiei sale crește în fiecare zi, precum și așteptările pe care le are toată lumea față de el. Dintr-un băiat care a promis în spatele gratiilor că își va învăța lecțiile, Mișa se confruntă cu testele vieții în afara închisorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente