(foto) În campusul orășelului studențesc al USM, UTM și ASEM, a fost inaugurat un centru de vaccinare

Foto: usm.md

Astăzi, 2 noiembrie, a avut loc inaugurarea unui centru de vaccinare pentru studenți în campusul orășelului studențesc din str. Florilor nr. 4 al Universității de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei și Academiei de Științe Economice a Moldovei. Acțiunea are loc la inițiativa Consiliului Rectorilor din Moldova în colaborare cu Ministerul Sănătății.

Scopul evenimentului este de a informa studenții despre importanța imunizării împotriva virusului COVID-19, precum și mobilizarea lor la vaccinare, scrie usm.md.

La inaugurarea centrului de vaccinare a participat rectorul UTM, Viorel BOSTAN și rectorul USM, Igor ȘAROV, însoțit de un grup de studenți ai Universității de Stat din Moldova, care s-au vaccinat împotriva virusului COVID-19.

usm.md

Rectorul USM, Igor ȘAROV a subliniat importanța vaccinării în lupta împotriva pandemiei, menționând că aceasta reprezintă unica soluție de a reveni cât mai curând în sălile de curs, pentru a desfășura procesul educațional în format fizic. De asemenea, rectorul Universității de Stat din Moldova a venit cu un apel către tinerii care se vaccinează de a transmite mai departe mesajul despre importanța imunizării atât în rândul semenilor lor, cât și al părinților și bunicilor.

usm.md

Doritorii să se vaccineze se prezintă cu buletinul de identitate la centru de vaccinare, în intervalul orelor 11.00-19.00.

În prezent, rata vaccinării în rândul comunității universitare a USM este următoarea: 83 % cadre didactice, 63 % personal auxiliar, 60 % studenți cazați în cămine și 35 % din numărul total de studenți înmatriculați în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Universitatea de Stat din Moldova este solidară oricărei inițiative de depășire a situației pandemice din țară. Astfel, USM reiterează îndemn de a pune umărul la oprirea pandemiei virusului COVID-19 prin vaccinare.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente