(foto) O altă echipă din 27 de medici pleacă în România, pentru a ajuta în lupta cu Covid

Alți șapte angajați SMURD IGSU din Republica Moldova împreună cu 20 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Sănătății au fost delegați pentru a continua misiunea umanitară în România. Aceștia vor ajunge la Iași și vor înlocui colegii care pe parcursul a două săptămâni au acordat suport sistemului medical în lupta cu Covid -19.

Foto: IGSU

Ajunși la destinație paramedicii și medicii moldoveni vor activa în cadrul spitalului mobil modular Sfânta Paraschiva din comuna Lețcani, unde pe parcursul mai multor zile ceilalți colegi detașați au întreprins misiuni de salvare. Prima delegație de specialiști care au acordat suport sistemului medical românesc urmează să revină acasă, iar misiunea umanitară va fi continuată.

Conform datelor IGSU de la începutul operațiunii a fost acordat asistență și suport la monitorizare, trierea, ajutor în investigarea medicală pentru 185 de pacienți. Noua delegație de medici și paramedici va desfășura misiune umanitară în perioada 1-14 noiembrie 2021.

Amintim că, pe 18 octombrie 22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova au plecat în comuna Lețcani, județul Iași pentru a interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular.




Pub