(video) Cavcaliuc, de la Londra, vorbește despre „răzbunarea procurorilor”: Vrea tragerea la răspundere penală a Ludmilei Zaharia, care gestionează dosarul „Zelionka”
Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție mai amplă după ce vineri, 29 octombrie, PCCOCS a anunțat că a fost citat pentru data de 5 noiembrie, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Acesta de plânge că este în continuare persecutat politic și că toate acțiunile sunt de fapt „o răzbunare a procurorilor”.
Foto: captură video

Acesta a publicat un document emis de Judecătoria Bălți pe 12 octombrie.

„Aici se scrie: se admite plângerea depusă de avocatul lui Cavcaliuc, se declară nulă ordonanța emisă de procurorul Zaharia, se constată ilegale acțiunile procurorului ierarhic superior din cadrul Procuraturii Sîngerei, se declară nulă documentul semnat de procurorului Zaharia și multe altele. Acest lucru a deranjat procurorul de caz”, a spus Cavcaliuc.

„La 26 octombrie, am înregistrat în Cancelaria procuraturii Generale pe numele Procurorului General interimar o plângere prin care cer atragerea la răspundere penală, pornirea unei cauze penale în privința procurorului Zaharia și a altor factori de decizie care mi-au încălcat drepturile”, a spus Cavcaliuc.

Acesta spune că în aceeași zi, a fost înregistrat un demers în Cancelaria CSP prin care a sesizat despre încălcările procurorului Zaharia și a altor persoane din cadrul procuraturii unde a solicitat să fie atrasă la răspundere disciplinară.

„Mare mi-a fost mirare ca peste 3 zile, am fost citat de PCCOCS la fel pentru a-mi fi aduse niște învinuri pe fapte pe care nu le-am comis. Țin să cred că este o răzbunare a unor colegi din cadrul procuraturii care sar în apărarea procurorului Zaharia ducând în eroare conducerea PG cu probe false în privința mea”, a adăugat acesta.


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a anunțat vineri, 29 octombrie, că investigațiile în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi continuă, iar în acest scop a fost citat și Gheorghe Cavcaliuc pentru data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit. Acesta a respins categoric toate acuzațiile care i se aduc.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc și-a acuzat „oponenții săi politici” de fabricarea „dosarului verde de briliant”, în baza căruia procurorii au cerut Interpol să-l localizeze pentru a fi adus în fața organelor de drept. „Nu manipulați opinia publică, numele meu nu figurează în baza de date Interpol. Eu am anunțat procuratura că sunt în Londra, în deplasare de serviciu”, a declarat Cavcaliuc.

Comentariul liderului PACE vine după ce biroul local Interpol a cerut localizarea lui Gheorghe Cavcaliuc, dar și a omului de afaceri Veaceslav Platon.

Cavcaliuc este recunoscut drept bănuit în dosarul „Zelionka”, în care 3 membri PACE au stropit cu verde de briliant un membru al Platformei DA, pe motiv că acesta „s-ar fi vaccinat anti-Covid fără rând”.

Cavcaliuc a refuzat să se prezinte în fața procurorei de caz pentru a fi audiat, declarând că aceasta „nu ar fi echidistantă, fiind șantajabilă, ca urmare a unui dosar penal deschis pe numele soțului acesteia”.


Pub