Încă 200 de paturi pentru pacienții cu Covid, activate la spitalul „Sfânta Treime”. Chișinăul rămâne sub cod roșu
Încă 200 paturi au fost activate pentru pacienții cu Covid la spitalul „Sfânta Treime”. Totodata se vor activa și două secții de Terapie Intensivă cu 36 paturi. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei.
Foto: Iv Ceban/Facebook
Edilul a menționat că centrul Covid are nevoie urgent de instalarea stației de oxigen, „stație care este disponibilă la Minister, stație procurată din banii Băncii Mondiale.”

„Astăzi avem mobilizate 1 708 paturi Covid și 79 paturi ATI pentru pacienții din Chișinău și republică. La Centrul Covid rămân active 350 paturi de tratament Covid și 12 paturi de Terapie Intensivă. 

În continuare în Chișinău avem cea mai complicată situație epidemiologică. Cei mai mulți pacienți, cele mai complicate cazuri. De astăzi am activat încă 200 de paturi la spitalul Sfânta Treime. Totodată activăm două secții de terapie intensivă cu 36 de paturi în acest sens. La centrul Covid rămân active 350 de paturi de tratament Covid și 12 paturi de terapie intensivă. Repet că, Centrul Covid are nevoie urgent de instalarea stațiilor de oxigen, stații care sunt disponibile la Minister”, a declarat Ceban.

Edilul a mai menționat că de azi, în instituțiile municipale de Asistență medicală Primară va fi distribuit și vaccinul antgripal.

Începem în municipiu și vaccinarea sezonieră impotriva gripei. Este extrem de important anume acum să ne vaccinăm și impotriva gripei, pentru a exclude efectul de suprapunere a doua infecții: cea de Covid-19 și cea de gripă. Vaccinarea împotriva gripei este gratuită și disponibilă la medicul de familie, la locul de trai”, a mai spus Ceban.


Pub