(video) „Părinții solidari”, nemulțumiți de prelungirea vacanței: Au depus o petiție la Guvern

Asociația „Părinți Solidari” au depuns o petiție la Guvern, prin care cere anularea deciziei de prelungire a vacanței elevilor cu șapte zile.

Foto: UNIMEDIA

„Suntem și noi pedagogi, soțul este profesor de matematică, iar eu de informatică. Fetița noastră e clasa a III-a, deci a început odată cu pandemia în toată lumea asta nouă. Acum noi luptăm pentru ea. Copiii nu au supraveghere, părinții sunt la lucru zi de zi. Nu poate să steie un copil toată ziua singur să citească, toți maturii își dau seama că nu este posibil și așa cum au acces la televizor, telefon ei folosesc timpul acesta ineficient”, a menționat Maria Uzun, mamă a trei copii.

„Suntem foarte nemulțumiți de decizia Guvernului de a prelungi vacanța, deoarece nu avem cu ce ne lăsa copiii încă pentru o săptămână. Trebuie să rămână singuri acasă, sau trebuie să-i ducem la bunici ceia ce, iar e un disconfort pentru mine cât și pentru copil. Problema cea mai mare e că copii nu au abilitatea încă de a învăța singuri, de aceea au nevoie de un învățător care să-i îndrume”, a declarat Tatiana Strat, mama unui elev în clasa I.

„Eu am venit ca părinte, să susțin petiția lansată de doamna Tatiana, o altă mămică care la fel nemulțumirea a dus-o la limită, pentru că din păcate ce vedem noi școala devine o variantă de rezervă pentru toate situațiile de criză în perioada pandemică. Noi înțelegem că școala nu este un domeniu care aduce taxe la buget și respectiv provoacă cheltuieli, dar pe durată lungă asta va fi o problemă pentru copiii noștri, pentru că noi nu putem în aceasta lungă perioada decio noi am avut deja multiple situații, din ultimii aproape doi ani. Anul acesta am început practic o lună să avem parte de studii ăn regim normal și ne-am trezit deja cu vacanță prelungită și cu șapte zile care copiii trebuie să le recupereze. Recuperarea trebuie să fie făcută până la sfârșitul semestrului, și este o încărcătura foarte mare pentru copii noștri”, a menționat Ala revenco, reprezentant al asociației.

Urmărește live pe Unimedia: 



Pub