Ce se va întâmpla cu cele 60 de mil. euro, alocați de UE pentru criza energetică? Răspunsul vicepremierului Spînu

Cele 60 de milioane de euro, acordați de UE pentru gestionarea crizei energetice, vor fi reorientați către oameni. Despre asta a anunțat astăzi vicepremierul, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: digi24.ro

„Noi așteptăm să ajungă acești bani pentru că în continuare înțelegem că trebuie să fim aproape de oameni și să venim cu un pachet de suport pentru consumul de gaze în perioada rece a anului și în același timp la Ministerul Muncii și Sociale se discută și despre ajutorul pe perioada rece a anului.

Deci vom reorienta acești bani pentru a ajută oamenii și companiile noastre”, a declarat Spînu.

Comisia Europeană a anunțat săptămâna trecută despre acordarea sumei de 60 milioane euro pentru a ajuta Republica Moldova în depășirea crizei gazelor.

Republica Moldova a intrat în stare de urgență în contextul crizei energetice pe 22 octombrie pentru o perioadă de 30 de zile. Prim-ministra a declarat că este necesară instituirea stării de urgență „ca să poată deroga de la anumite proceduri și anumite legi”.

Pe parcursul săptămânii trecute, a fost cumpărat gaz din surse alternative. Vicepremierul Andrei Spînu, revenit din Rusia după semnarea contractului cu Gazprom, a anunțat câți bani au fost plătiți din bugetul de stat pentru procurarea gazului natural pentru Moldova din surse alternative, săptămâna trecută.

La 29 octombrie, Moldova a ajuns la un acord cu Gazprom, livrările de gaz urmând să înceapă din 1 noiembrie.

Vicepremierul Andrei Spînu, revenit din Rusia, a prezentat detalii despre contractul semnat între Moldovagaz și Gazprom, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.


Pub