Marina Tauber promite să deschidă fabrici și uzine la Bălți, inclusiv o rafinărie de petrol

Bălțiul reprezintă o zonă extrem de favorabilă investițiilor și poate deveni un important centru industrial. De această părere este candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al orașului, Marina Tauber, care a explicat, într-un live pe internet, cum va reanima viața economică a orașului, după alegeri.

Foto: partidulsor.md

Printre priorități ea a menționat intenția de a deschide o rafinărie de petrol în Bălți, dar și înființarea unor plantații moderne și fabrici de procesare a producției agricole.

Marina Tauber a filmat live-ul într-o zonă periferică a orașului, unde există mai multe obiective de infrastructură, aflate în prezent în paragină. În opinia sa, edificiile abandonate au o valoare importantă și pot deveni atractive pentru investitori.

„Vom lansa negocieri cu oameni de afaceri din Rusia, Israel, Statele Unite. Zona economică liberă trebuie să fie extinsă. Eu și echipa mea considerăm că, printre principalele acțiuni pe care trebuie să le întreprindem este să-i scutim pe investitori de impozite, în primii cinci-șapte ani de activitate. Acesta îi va motiva suplimentar să vină la Bălți”, a menționat candidatul pentru funcția de primar, Marina Tauber.

În context, ea a atras atenția că practica atragerii investitorilor străini a fost utilizată cu succes la Orhei și s-a bazat, în primul rând, pe relațiile personale ale liderului formațiunii, Ilan Șor, cu diverse corporații și oameni de afaceri importanți din străinătate.

„Știți bine că, la Orhei, noi am aplicat această practică. Președintele nostru, Ilan Șor, este un om cu relații vaste, în diferite țări, foști parteneri de afaceri, care ar putea fi convinși să investească și în orașul Bălți. Eu, de asemenea, mă voi implica activ în aceste negocieri, atunci când voi avea aceste împuterniciri”, a menționat candidatul.

O altă prioritate în ceea ce privește dezvoltarea industriei locale este deschiderea unei rafinării de petrol, care va genera o serie întreagă de avantaje.

„Un proiect pe care vreau să-l lansez este deschiderea la Bălți a unei rafinării de petrol. Noi considerăm că această inițiativă trebuie să aibă la bază un parteneriat public-privat. Imediat după alegeri, voi începe aceste negocieri, deoarece consider că asta ne-ar permite să deschidem locuri de muncă, dar mai ales să ieftinim carburanții, problemă foarte actuală, în momentul de față”, a precizat Marina Tauber.

În context, ea a menționat și intenția de a deschide și o piață angro pentru producătorii locali, dar și o gospodărie agricolă, care ar permite orașului Bălți să se asigure, pe cont propriu, cu necesarul de produse.

„Vom construi o gospodărie agricolă, specializată în creșterea plantelor în sere. Asta ne va permite să aprovizionăm orașul, instituțiile de învățământ și cele medicale cu legume proaspete, pe parcursul întregului an”, a spus Tauber.

În opinia Marinei Tauber, primarul și echipa sa trebuie să le asigure potențialilor investitori condiții optime de activitate, cât mai puțină birocrație, un cadru de comunicare onest, adică zero corupție și zero trafic de influență, și garanții pe termen mediu și lung că investițiile lor nu se vor pierde.

Alegerile locale noi din Bălți vor avea loc în 21 noiembrie, iar Marina Tauber va figura pe poziția a 9-a în buletinul de vot.

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=422587255919971

(P.)


Pub