Reacția Ministerului Educației la petiția unui grup de părinți privind anularea prelungirii vacanței de toamnă

56095821_101
Foto: dw.com

Astăzi, un grup de părinți și-a exprimat dezacordul cu decizia autorităților de a prelungi vacanța de toamnă cu încă șapte zile. În acest sens, părinții au semnat o petiție prin care cer redeschiderea școlilor și reluarea orelor cu prezența fizică a elevilor. La rândul său, Ministerul Educației și Cercetării reiterează că a decis prelungirea vacanței de toamnă pentru instituțiile de învățământ din localitățile aflate în prag roșu de alertă, la recomandarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.

„Astfel, conform datelor prezentate de organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în perioada 1-7 noiembrie, 422 de instituții de învățământ vor avea vacanță prelungită. Aceste instituții vor relua procesul educațional, cu prezența fizică a elevilor, din data de 8 noiembrie anul curent. Totodată menționăm că, din 1 noiembrie, 817 instituții de învățământ general, din localitățile care nu se află în prag roșu de alertă, au reluat procesul educațional cu prezența fizică a elevilor.

Ministerul Educației și Cercetării tratează cu înțelegere și împărtășește pe deplin îngrijorările părinților în legătură cu prelungirea vacanței de toamnă în unele instituții de învățământ. În același timp, una dintre preocupările de bază ale ministerului este starea sănătății elevilor și a cadrelor didactice în condițiile creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. Ministerul va colabora cu OLSDÎ și directorii instituțiilor de învățământ pentru identificarea celor mai bune modalități și termene de recuperare a orelor”, se arată în comunicatul de presă a MEC.

Vă amintim că, sâmbăta trecută, un grup de părinți  a lansat o petiție online prin care cer autorităților să anuleze decizia prin care s-a hotărât prelungirea vacanței de toamnă cu încă șapte zile. Părinții motivează acest lucru prin faptul că trebuie să lucreze, dar să nu stea acasă cu copiii.

Vacanța de toamnă a elevilor din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal a fost prelungită până pe 7 noiembrie. Un ordin în acest sens a fost semnat joi, 28 octombrie, de către ministrul educației, Anatolie Topală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente