Vinăria Timbrus prezintă o serie de vinuri noi: Timbrus Terroir Wines

main

Un eveniment frumos unde participanții s-au delectat cu o serie de vinuri noi de la Vinăria «Timbrus Purcari Estate». Locația nestandartă, care a descris întocmai conceptul noului vin a fost Muzeul Național de Etnografie și Istorie.

Pentru primă dată, Vinăria «Timbrus Purcari Estate» lansează vinuri exclusive pe piață cu un caracter unic și deosebit: Terroir Wines.

Acest termen este bine cunoscut pe piața internațională, iubitorii de vin au descoperit conceptul de „terroir în pahar” sau „gust de terroir”. Cuvântul francez – provine din latinescul „terre” – ce înseamnă „pământ”. Pentru vinificatorii Timbrus realizarea vinului terroir este o muncă mult mai profundă și unică. Aceasta este o interacțiune specială a condițiilor naturale și climatice caracteristice unei anumite regiuni, soluri și viță de vie. Chiar și tradițiile locale fac parte din vinul terroir.


Muzeul a transmis în mod ferm ideea principală a vinurilor Timbrus Terroir – locul de origine a strugurilor este esențială în producerea acestui vin. Muzeul păstrează moștenirea culturală națională a poporului moldovenesc: cronici, portul tradițional, creații naturale – mostre de sol, floră și faună. În muzeu simțim cu adevărat relația dintre natură și om, tradiții și obiceiuri. În sala unde este prezentat solul, am observat fiind negru pe care sunt cultivate podgoriile Timbrus, iar cercetătorul muzeului a realizat un tur prin solurile Moldovei cu particularitățile din regiunea viticolă Purcari, unde „cresc” podgoriile Timbrus.
Noua serie include trei vinuri exclusive în ediție limitată: Timbrus Malbec, Syrah de Purcari și cupajul autorului Timbrus Red Blend de Purcari din Rară Neagră și Merlot. Impresionantă este eticheta acestei serii, care descrie și prezintă zona de origine a fiecărui soi. Uimitor, impresionant, pline în mituri și legende înzestrarea cu bogăția naturii microzonei Purcari vinurile Terroir au cucerit oaspeții evenimentului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente