Preoții din Nordul țării, eliberați de „obligația de a se ruga pentru actuala guvernare”. Decretul, semnat de arhiepiscopul Marchel

Arhiepiscolul de Bălți și Fălești, Marchel, a semnat un decret prin care „eliberează preoțimea de obligațiunea de a înălța rugăciuni pentru conducerea țării”. Decizia vine după ce autoritățile de la Chișinău au ratificat Convenția de la Istanbul.

Foto: UNIMEDIA

„În urma repetatelor cerințe ale preoților Eparhiei noastre, generate de votarea și promulgarea Legii „Convenția Europeană”, care ascunde în sine impact distrugător de suflet și morală creștinească, fapt, despre care am făcut vădiă îngrijorarea noastră, atît în fața poporului credincios, cît și în fața mai marilor țării, de la ultimii alegîndu-ne cu o totală ignorare”, se arată în documentul semnat.

Anterio, clerul și enoriașii Eparhiei de Bălți și Fălești nu vor să se roage pentru „o astfel de conducere a țării”. Potrivit unei declarații semnată de mai mulți preoți, aceștia sunt revoltați de ratificarea Convenției de la Istanbul și vin cu unele solicitări către Mitropolie. „În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istanbul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor”, se arată în declarație.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat reacția clericii și enoriașii Eparhiei de Bălți și Fălești la ratificarea Convenției de la Istanbul.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, la 14 octombrie 2021.



Pub