Ministerul Sănătății anunță că vaccinul antigripal a ajuns în toate Centrele de Sănătate Publică din țară

vaccin
Foto: depositphotos.com

Vaccinul antigripal a ajuns în toate Centrele de Sănătate Publică din țară. Asta după ce Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat 50 000 de doze de vaccin GCFLU tetravalent care au fost donate de Task Force for Global Health și alte 49 850 doze de vaccin care au fost procurate din sursele CNAM.

Vaccinul a fost stocat în Depozitul Național de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), iar, din 29 octombrie, a fost distribuit în mod proporțional în Centrele de Sănătate Publică din Republica Moldova. Ulterior, va fi transportat, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare pentru vaccinarea contigentelor profesionale și grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Vaccinul GCFLII tetravalent poate fi administrat persoanelor de la vârsta de șase luni și este cea mai sigură și eficientă metodă de preveni îmbolnăvirea de gripă. La fel, menționăm că se permite administrarea concomitentă a vaccinului antigripal GCFLU tetravalent și a unei doze de vaccin împotriva COVID – l9. În acest caz, administrarea se face cu seringi diferite și în locuri anatomice diferite.

„Îndemnăm cetățenii să se adreseze la medic odată cu aparița simptomelor de gripă și să respecte măsurile de profilaxie, precum izolarea bolnavilor la domiciliu sau spitalizarea în caz de necesitate, folosirea măştilor de protecţie de către personalul medical care asistă bolnavii, inclusiv cei care recoltează probe, spălatul pe mâini cu apă şi săpun sau cu soluţii dezinfectante, acoperirea gurii şi nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, stocarea şerveţelelor şi a măştilor folosite în containere închise, evitarea aglomeraţiilor, triajul epidemiologic în unităţile preşcolare şi preuniversitare”, a scris Ministerul Sănătății.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente