(doc) Peste 11 300 de locuri de muncă vacante, disponibile în Moldova. Care sunt cei mai căutați specialiști

b6987e078248884713f04d511abb8c0c
Foto: Joblist.md

Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 25.10.2021 erau în evidență 11 366 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.

În aspect teritorial, cel mai mare număr de locuri de muncă vacante sunt disponibile în Chișinău, în număr de 5 363, urmate de 1 209 de locuri vacante în Bălți și 339 în Ungheni. Cele mai puține locuri de muncă vacante sunt înregistrate în Drochia, în număr de 30 de locuri.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1 814 locuri de muncă vacante, constituind cca 16 % din numărul total de locuri vacante. Cei mai căutați specialiști sunt cei din domeniul sănătății, pentru ei existând 389 de locuri vacante de muncă. Cele mai puține locuri de muncă sunt propuse electroniștilor și cercetătorilor științifici din domeniul științific, pentrufiecare dintre ei existând câte 4 locuri vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 9 552 locuri de muncă, ce constituie 84 % din numărul total de locuri de muncă vacante. Un număr de 2 017 locuri vacante sunt disponibile pentru lucrătorii din industria textilă și a confecțiilor, iar cel mai mic număr de locuri vacante există pentru lucrătorii calificaţi în agricultură, silvicultură, acvacultură, piscicultură.

Mai multe detalii pot fi găsite în documentul atașat mai jos.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieței muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Prezentul buletin este elaborat în concordanță cu „Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova (CORM 006-14)”, aprobat prin ordinul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei nr. 22 din 03.03.2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente