(doc) Chișinău, sub cod roșu de Covid: Comisia locală, cu atenționări și solicitări „de urgență” către ministerul Sănătății

Municipiul Chișinău rămâne sub cod roșu de alertă Covid-19, potrivit unei noi hotărâri adoptate de Comisia locală de Sănătate. La fel, Comisia solicită Ministerului Sănătății asigurarea, în regim de maximă urgență, a spitalelor clinice municipale Covid-19, cu medicamente și preparate antivirale pentru tratamentul infecției cu coronavirus de tip nou, conform Protocolului Clinic Național de management a infecției Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Pentru securizarea activității Centrului Covid-19 de la Moldexpo Comisia extraordinară de sănătate publică atenționează Ministerul Sanătății, fondatorul Centrului, despre pericolul apariției situațiilor neconforme și insistă repetat pe instalarea imediată a stației de oxigen disponibile la Minister.

La fel, se recomandă atingerea nivelului de vaccinare de 95%, până la 1 decembrie 2021, pentru următoarele categorii de angajați din prima linie, de pe teritoriul mun. Chișinău, a căror interacțiune cu cetățenii prezintă un grad înalt de risc de infectare: angajații Primăriei mun. Chișinău și subdiviziunilor din subordine, precum și toți cei care, prin natura activității, interacționează nemiijlocit cu cetățenii; personalul instituțiilor medico-sanitare publice și private, al instituțiilor socio-medicale și al instituțiilor de reabilitare și recuperare/ balneo-sanatoriale personalul centrelor de plasament pentru copii; personalul centrelor de plasament pentru vârstnici; personalul din unitățile poștale care interacționează nemijlocit cu clienții; personalul din unitățile bancare care interacționează nemijlocit cu clienții; Șoferii și taxatorii din transportul public.

La începutului săptămânii, Comisia atenționa despre lipsă de echipamente medicale esențiale pentru tratarea pacienților cu Covid-19 și lipsa paturilor în ATI.


Pub