Labirintul Anticorupţie va informa cetățenii din Chișinău și Cahul despre sesizarea corupţiei

Labirintul Anticorupţie este o construcţie în aer liber care va oferi cetăţenilor ocazia să se informeze despre corupţie şi despre modalităţile de sesizare a faptelor de corupţie – va fi instalat la Chişinău, pe 30 august, în Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, iar la Cahul pe 31 august, în piaţa oraşului, transmite IPN.

Vitalie Verebceanu, şeful Direcţiei prevenirea corupţiei a Centrului Naţional Anticorupţie, a declarat că Labirintul Anticorupţie este o idee din România, sperând că acest mecanism va ajuta la sesizarea societăţii în ceea ce ţine de fenomenul corupţiei.

Proiectul este susţinut de către Fundaţia Hanns Seidel. Daniel Seiberling, reprezentantul fundaţiei, a menţionat că acest proiect merită să fie dezvoltat. De asemenea, Daniel Seiberling subliniază importanţa implicării societăţii civile şi a mass-media pentru sensibilizarea societăţii spunând că doar astfel fenomenul corupţiei poate fi redus.

Daniel Mergeanu, şeful Direcţiei prevenire a Direcţiei Generale Anticorupţie, România, a spus că proiectul implementat împreună cu Asociaţia Pro-Democraţia se bucură de succes şi se planifică desfăşurarea şi altor activităţi în acest domeniu. Ulterior aceste activităţi pot fi transferate şi în Republica Moldova.

Partener al proiectului este şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Viceministrul Andrei Spânu a subliniat că problema corupţiei vizează direct tinerii şi aceştia trebuie să înţeleagă că dacă nu-i afectează acum, atunci în câţiva ani le va fura viitorul post de muncă, şansa de a face studii mai bune, dreptul de a-şi trata copiii în condiţii potrivite. Oficialul i-a îndemnat pe tineri să meargă la Labirintul Anticorupţie care va fi instalat mâine în capitală şi poimâine la Cahul pentru a se informa şi a cunoaşte mai multe cum pot combate corupţia.

Browserul dvs nu acceptă fișiere audio.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.