(video) Surpriză neplăcută pentru mai mulți șoferi. S-au trezit fără mașinile parcate în curțile blocurilor

Mai mulți șoferi s-au trezit fără mașini, după ce le-au parcat neregulamentar, îngrădind, astfel, accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor în curțile blocurilor de locuit. Mijloacele de transport au fost evacuate, iar conducători auto - sancționați. Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei lansată de IGSU și IGP „Fii responsabil, salvează o viață”.

Foto: IGSU

În cadrul campaniei, pe parcursul a zece zile, inclusiv pe timp de noapte, echipele de intervenție ale pompierilor și poliției urmează să ajungă în cele mai greu accesibile sectoare și curți ale blocurilor, pentru a avertiza conducătorii auto care parchează neregulamentar și îngrădesc accesul către edificii.

Până astăzi, pompierii însoțiți de echipajele poliției au reușit să ajungă în mai multe sectoare din municipiile Chișinău, Bălți și în UTA Găgăuzia. Aici, echipajele IGSU și IGP s-au confruntat cu impedimente în încercarea de a intra în curțile blocurilor. Accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor a fost îngrădit de autovehiculele parcate neregulamentar, iar mai mulți conducători auto au fost sancționați, fiindu-le ridicate mijloace de transport.

În context, pompierii continuă să atenționeze oamenii că parcarea mijloacelor de transport în căile de acces tergiversează intervenția echipelor de salvatori, iar timpul de răspuns în situații excepționale se mărește și, respectiv, poate duce la consecințe mult mai grave în cazul incendiilor și altor situații de risc.

Un caz similar a fost înregistrat recent, de pompieri, la intervenția în lichidarea incendiului într-un bloc de locuit de pe strada Pelivan din capitală. Atunci, din cauza mijloacelor de transport care au blocat în căile de acces, salvatorii au fost nevoiți să piardă timp pentru a debloca intrările în curtea blocului și a amplasa tehnica de intervenție.

Campania „Fii responsabil- Salvează o viață” va fi desfășurată în mai multe municipii și localități din țară, în special la Bălți, Cahul UTA Găgăuzia și Chișinău, în locurile cu aglomerații de persoane din preajma piețelor, spitalelor, dar și curțile blocurilor de locuit supraetajate. Scopul acțiunii este de a responsabiliza deținătorii de mijloace de transport și ai încuraja să nu parcheze în locuri neregulamentare.




Pub