Părinții solidari, indignați de prelungirea vacanței: Copiii vor sta singuri, închiși în apartamente, în timp ce Primăria, Guvernul și alte instituții continuă să activeze

Asociația Părinților Solidari și-a manifestat indignarea față de prelungirea vacanței de toamnă cu o săptămână. „Sistemul educațional a devenit principala pârghie de ameliorare, deși rata de vaccinarea în domeniul educațional este una destul de mare”, a precizat pentru UNIMEDIA directoarea executivă a Asociației Obștești „Părinți solidari”.

Foto: UNIMEDIA

„Decizia aceasta a nemulțumit foarte mulți părinți. O practică care a devenit constantă este soluționarea problemelor pandemice pe seama sistemului educațional. Sistemul educațional a devenit principala pârghie de ameliorare, deși rata de vaccinarea în domeniul educațional este una destul de mare.

S-a promis că nu vor fi închise școlile…

Aceasta decizie va influența calitatea studiilor, de ce să nu se facă un lockdown de o săptămână pentru reduce numărul de persoane infectate.

Aceste 7 zile urmează a fi recuperate, ar fi corect să fie recuperate din contul la alte vacanțe, copii nu vor putea asimila materialele studiate dacă vor face ore de 6 ori pe săptămână”, a declarat Ala Revenco, directoarea executivă a Asociației Obștești „Părinți solidari” pentru UNIMEDIA.

„Primăria nu s-a închis, Guvernul nu s-a închis, și la general toate instituțiile publice funcționează în regim normal, chiar și cu delegații, ședințe extinse cu zeci de oameni, etc...

moluri, restaurante și baruri funcționale...

Școala din nou unica instituție publică închisă, respectiv, copiii vor sta singuri închiși prin apartamente, zile întregi, cu nasul în telefon, televizor sau calculator...

Oare chiar întodeuna trebuie să soluționăm problemele din pandemie pe seama copiilor?”, arată postaea publicată pe pagina de Facebook a Asociației.

Vacanța unor elevi ar putea fi extinsă. Potrivit ultimei hotărâri a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, se recomandă ministerului Educației examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile în care este stabilit pragul de alertă roșu.

Ministerul Educației a anunțat despre prelungirea vacanței de toamnă pentru elevi. Acești vor trebui să recupereze cele două zile libere, „cadou” de la minister. Este vorba despre zilele de 25 și 26 octombrie, potrivit ordinului semnat de ministrul Educației, Anatol Topală.


Pub