Reacția violonistei Alexandra Conunova, după scandalul legat de confiscarea vioarei Stradivarius pe Aeroportul Chișinău

Alexandra Conunova a venit cu o reacție, după ce oamenii legii i-au confiscat pe Aeroportul Chișinău, vioara care ar valora 2 milioane de euro. „Sunt sigură, ca întâmplarea nefericită care mi s-a întâmplat, se va rezolva cu bine în curând”, a menționat violonista.

Foto: Facebook/Alexandra Cununova

Dragii mei prieteni și colegi! Sunt sigură, ca întâmplarea nefericită care mi s-a întâmplat, se va rezolva cu bine în curând. Cât n-ar fi de delicată situația la momentul dat, sunt profund mișcată de acel enorm val de sprijin, care de acum 6 zile a apărut și tot nu se mai oprește. Este absolut minunat cum într-o clipă s-au adunat mii de oameni în apărare!

Fiecare articol, postare și mesaje, pe care le primesc în privat, sunt extrem de importante și valoroase pentru mine. Vă muțumesc încă odată si revin cu noutăți in curând!”, a scris Alexandra Cununova pe pagina sa de Facebook.



Procurorii au venit cu unele precizări după ce violonista Alexandra Conunova a fost lăsată fără instrument, la Aeroportul Chișinău. Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, instituția „întreprinde, în continuare, acțiunile de urmărire penală necesare stabilirii circumstanțelor importante investigațiilor care vizează încercarea de scoatere din țară a unei viori datate din secolul al XVIII-lea, fără declararea acesteia, prin Aeroportul Internațional Chișinău, la 22 octombrie curent”.

Vioara, care a fost confiscată, aparținea violonistei Alexandra Conunova, care a împrumutat-o de la maestrul Cedric Berger din Elveția. Aceasta era cap de afiș la TFestival din Moscova, invitată de Vadim Repin, un mare violonist al lumii, iar Stradivariusul, găsit de vameși, este un Giovanni Battista Guadagnini, realizat în 1785, la Turin, și este cunoscut sub numele „Ida Levin”. Despre asta scrie Gheorghe Erizanu, fondatul editurii Cartier. Situația a fost comentată și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a menționat că responsabilii se află în contact cu Alexandra și întreprind toate eforturile pentru a lămuri situația.

Procurorii au pornit urmărirea penală în baza art. 27, art.248 al.5 din Codul penal, tentativă la contrabandă.



Pub