Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere. Fiecare al cincilea cetățean nu crede în nimeni

Moldovenii au cea mai mare încredere în șefa statului, Maia Sandu, potrivit unui sondaj realizat de iData, rezultatele căruia au fost prezentate astăzi. Pe locul 2 este fostul președinte, liderul PSRM, Igor Dodon, iar pe locul trei s-a poziționat liderul Partidului Șor, Ilan Șor. Cine dintre politicieni se mai regăsește în clasament vedeți mai jos.

Foto: COLAJ UNIMEDIA

Potrivit rezultatelor sondajului, Maia Sandu se poziționează pe primul loc în topul încrederii, cu 36,4% acumulate. Pe locul doi se află Igor Dodon, cu 16 la sută. Pe locul 3 s-a poziționat Ilan Șor, cu 4,4%, iar pe locul 4 - Vladimir Voronin, cu 4,1%.

În clasament, pe următoarele poziții se regăsesc primarul capitalei, Ion Ceban, liderul Partidului Nostrul, Renato Usatîi, fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, guvernatoarea UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și fostul premier Ion Chicu.

Circa 5% dintre respondenți au spus că au încredere în alți politicieni, iar 21 la sută dintre moldovenii intervievați au declarat că nu au încredere în nimeni.

Studiul a fost realizat în perioada 3-18 octombrie, pe un eșantion de 834 persoane, cu o eroare maximă de 3,4%, în 80 de localități de pe malul drept al Nistrului.



Pub