Istoria bucătarului-chef Vitalie Voroncihin și a patiserei Irina Carasic în cel de-al treilea episod Artizanii Gustului

Cel de-al treilea episod Artizanii Gustului prezintă istoria bucătarului-chef Vitalie Voroncihin și a patiserei Irina Carasic, cuplul care deja de mai mult de 7 ani sunt inima proiectului Gastrobar – unul dintre cele mai longevive restaurante din Chișinău.

Cei doi protagoniști și-au început drumul în domenii aparent departe de gastronomie. Vitalie a absolvit facultatea de Management și Administrare a Afacerilor, Irina a studiat antropologie. Iar cu timpul fiecare din ei s-a regăsit tot mai mult în bucătărie.

Născut pe malul Nistrului, la Hotin, Cernăuți, Vitalie a îndrăgit Chișinăul și oamenii de aici. Irina s-a întors acasă, după mulți ani în Israel, și a început să facă ce i-a fost întotdeauna aproape sufletului – patiseria.

Tot așa, Gastrobar este un proiect despre oraș, prieteni, tot ce e simplu și familiar. Pentru că, așa cum spune Vitalie, “Gastrobar nu constă în pereți, ci în oameni”.

Povestea lor inspiră și motivează: Irina spune că greșelile să întâmplă cu un scop, ca să înveți din ele – cel mai important e să ai încredere în tine și să mergi mai departe.

Pentru ei conceptul de live kitchen a devenit un stil de viață. Pe lângă faptul că au o bucătărie deschisă, ei au dus Gastrobar-ul în diverse locații, și în stradă, și în centrul orașului, au făcut un pas înainte organizând seri gastronomice chiar afară în fața restaurantului.

“Îmi place simplitatea, dar o simplitate grațioasă.” – așa se referă Vitalie la rețetele sale. Și tot asta spune și Irina: „Clienților le place să înțeleagă ce mănâncă și mie la fel. Nu-mi place să ghicesc ce am în farfurie. Apreciez mâncarea simplă, gustoasă și frumoasă.”

Ambele lor rețete create pentru Artizanii Gustului au valorificat produsele locale, fie că e vorba de legumele aromate de sezon și păstrăvul de Naslavcea, care au inspirat rețeta lui Vitalie, sau piersicile dulci și înghețata de casă din rețeta de autor a Irinei. Vă invităm să urmăriți cel de-al treilea episod al emisiunii și să aflați povestea celor doi bucătari iscusiți.

Vizionare plăcută!

Stați aproape pentru noile episoade, iar dacă nu ați văzut primul sezon, vă recomandăm să vizionați cele opt episoade aici.

De asemenea, puteți urmări proiectul „Artizanii Gustului” pe facebook și instagram.


Emisiunea a fost produsă cu susținerea IREX și Ambasadei SUA în Moldova. Conținutul nu reflectă neapărat opinia Ambasadei SUA în Moldova și/sau a organizației IREX.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.