Parlamentul a votat numirea lui Lilian Enciu și a lui Vasile Postolache la funcția de membri CEC din partea BCS

Foto: parlament

Parlamentul a votat azi, 28 noiembrie, cu 68 de voturi, desemnarea a doi membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Astfel, componența nominală a CEC a fost constituită.

Parlamentarii au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea unui articol din componența nominală a CEC. Astfel, Legislativul a confirmat candidații desemnați de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de membri ai CEC.

Este vorba despre Vasile Postolache, candidatura căruia a fost susținută cu 64 de voturi, iar a lui Lilian Enciu a fost susținută cu 65 de voturi.

Pe 16 septembrie, parlamentul i-a votat pe cei cinci candidați propuși de PAS la funcția de membri ai Comisiei Electorale Centrale.

Este vorba despre Angela Caraman (59 de voturi), Alexandru Berlinschi (58 de voturi), Ludmila Lupașco (59 de voturi), Sergiu Gurduza (59 de voturi) și Alexandru Musteață (59 de voturi).

În conformitate cu legislația, CEC are nouă membri, dintre care, unul este propus de către Președinția Republicii Moldova, iar ceilalți opt de către parlament.

Pavel Postica este candidatul desemnat de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente