Compania Naftogaz a câștigat cea de-a patra licitație organizată de Energoprom. Urmează să livreze 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale

Office of „Naftogaz of Ukraine”

În cea de-a patra rundă de licitații lansate de Energocom pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale au câștigat trei companii. Drept furnizor și partener în asigurarea securizării energetice a țării se numără compania ucraineană Natfogaz, alături de alte două companii din Europa.

Agenția Proprietații Publice confirmă faptul că volumele cumpărate în primele trei zile de licitație au fost deja recepționate.

Amintim că Energocom a anunțat ieri o nouă licitație pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi metri de gaze naturale.

Totodată, Guvernul Republicii Moldova, pe 25 octombrie 2021 a semnat primul contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

De asemenea, Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat ieri tenderul lansat de Energocom.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente