image
Sursa foto: msmps.gov.md

Combaterea discursului de ură prin educație, subiect cheie discutat în cadrul Reuniunii Globale a miniștrilor Educației

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat la Reuniunea Globală privind Educația, desfășurată sub egida Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și al Oficiului Națiunilor Unite pentru Prevenirea Genocidului și Responsabilitatea de a proteja (OSAPG).

Miniștrii Educației din peste 60 de state au discutat despre importanța stabilirii unei strategii, racordată la realitățile secolului 21, prin care să se reușească combaterea discursului de ură prin educație. Reuniunea a debutat cu discursurile Secretarului General al ONU Antonio Guterres și al Directorului General UNESCO Andrey Azoulay.

În cadrul evenimentului participanții au făcut schimb de informații și bune practici privind dezvoltarea competențelor, atitudinilor și valorilor necesare prevenirii și combaterii discursului de ură prin educație. La fel a fost menționată importanța implementării politicilor și strategiilor pentru promovarea toleranței, nondiscriminării și apărarea drepturilor omului în rândul tinerei generații.

Menționăm că prioritățile trasate în cadrul Reunii Globale vor sta la baza angajamentelor politice la nivel mondial și național, promovării politicilor publice și instituirii parteneriatelor multi-sectoriale pentru combaterea discursului de ură prin educație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: