Mâine, 28 octombrie, două companii vor livra gaze naturale în țara noastră. Cine sunt furnizorii

gazoduct-nisporeni-800x400_87195700

Mâine, Republica Moldova va cumpăra gaze naturale de la DXT Commodities – o companie internațională care este lider pe piața angro de gaz și energie, dar și compania poloneză PGNiG, a anunțat Agenția Proprietății Publice

„Licitația lansată în cea de-a treia zi de către furnizorul central de energie electrică, Energocom, a fost câștigată de doi ofertanți. Este vorba despre DXT Commodities – o companie internațională care este lider pe piața angro de gaz și energie, dar și compania poloneză PGNiG, care vor furniza mâine gaze naturale în conductele Republicii Moldova”, precizează Agenția Proprietății Publice.

Amintim că Energocom a anunțat astăzi o nouă licitație pentru achiziționarea a 1,5 milioane de metri cubi metri de gaze naturale.

Totodată, Guvernul Republicii Moldova, pe 25 octombrie 2021 a semnat primul contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

De asemenea, Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat ieri tenderul lansat de Energocom.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente