image
Sursa foto: IGSU

VIDEO // Angajații SMURD IGSU din Republica Moldova continuă misiunea de acordarea suportului sistemului medical din România

Angajații SMURD IGSU din Republica Moldova continuă misiunea de acordarea suportului sistemului medical din România în lupta cu COVID-19. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, cei 10 paremedici SMURD din Republica Moldova asistă 22 de medici din cadrul Ministerului Sănătații din Republica Moldova. Aceștia au acordat suportul pacienților din România.

Conform datelor înregistrate, paramedicii au realizat 4 transferuri inter-spitalicești a pacienților infectați cu COVID-19, în stare critică, intubați sub aparat cu aer dirijat de la Unitatea de Primire Urgențe ”Sf. Spiridon” din municipiul Iași la Spitalul Mobil/modular „Sf. Paraschiva” din comuna Lețcani.

În total, de la începutul misiunii umanitare transfrontaliere, echipa SMURD Moldova a efectuat 11 transferuri intra-spitalicești pentru pacienții români cu COVID-19, fiind acordată asistența și suportul la monitorizarea, trierea, asistența în investigare medicală și internare pentru 163 de pacienți care au fost transportați de ambulanțe.

Pe data de 26 octombrie, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI detașați în România vor continua misiunea activând în ture de 24 de ore și vor intervini în suportul sistemului medical român.

Misiunea transfrontalieră a medicilor și paramedicilor din Republica Moldova va fi efectuată până pe 27 octombrie 2021.

IGSUIGSU
IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: