image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Un tânăr din capitală a profitat de neatenția unui taximetrist și i-a furat telefonul; Momentul infracțiunii

Oamenii legii au reținut un tânăr de 22 de ani, locuitor al capitalei, pentru că acesta a furat un telefon mobil. Suspectul a fost anterior judecat pentu infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost sesizați în seara de 19 august, de către un bărbat comunicând că i-a fost sustras telefonul mobil din automobilul parcat pe strada Paris.

În cadrul cercetării s-a stabilit că bărbatul a părăsit automobilul lăsând geamul deschis. La întoarcere, telefonul mobil de model „Samsung J2”, nu mai era. Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 4 800 de lei.

Pe cazul dat forțele de ordine au inițiat mai multe acțiuni de investigație, totodată au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere din preajmă. La examinarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul comiterii infracțiunii a fost stabilit individul care a comis sustragerea.

Suspectul a fost identificat, reținut și escortat la inspectoratul de poliție, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a văzut geamul de la automobil deschis, a luat telefonul mobil lăsat fără supravehere, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii. Telefonul a fost ridicat și urmează a fi întors proprietarului.

Actualmente, suspectul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

IP Buiucani

Noutăţile partenerilor

comentarii: