image
Sursa foto: jurnal.md

Un bărbat din raionul Criuleni a tăiat 30 de copaci, ca să-și croiască drum spre traseu; ASD a sesizat organele de drept

Un agent economic din raionul Criuleni a tăiat 30 de copaci de pe marginea drumului, ca să-și croiască drum spre traseu. Administrația de Stat a Drumurilor solicită implicarea organelor de drept.

Potrivit serviciului de presă al ASD, au fost tăiați 30 de arbori pe partea stângă a drumului R4 Goian – Criuleni – M1, km 0+700, de către un agent economic, care deține o construcție în imediata apropiere.

Prin defrișarea neautorizată a copacilor și devastarea activelor rutiere, antreprenorul a încălcat atât Legea Drumurilor nr. 509, cât și legislația din domeniul ecologic.

Antreprenorul a defrișat terenul cu scopul de a-și asigura accesul direct la zona de parcare a construcției de-a lungul drumului național R4.

„Prin acțiunile sale ilegale, antreprenorul va îngreuna traficul rutier și va provoca situații de accident. De asemenea, va crea disconfort la circulația pe drumul R4 pentru participanții la trafic”, se arată în nota informativă a instituției.

„Administrația de Stat a Drumurilor”, în a cărei gestiune se află drumurile publice naționale, a solicitat organelor competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: