image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Compania olandeză Vitol a câștigat tenderul pentru furnizarea gazelor naturale Republicii Moldova

Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de Energocom. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Agenția Proprietății Publice.

„Acest lucru înseamnă că, potrivit contractului, pe parcursul zilei de mâine compania va livra 1 milion de metri cubi de gaze naturale Republicii Moldova”, se arată în nota informativă a instituției.

Agenția Proprietății Publice nu a oferit alte detalii referitor la prețul gazului sau perioada achiziției.

Autoritățile au informat anterior că la tenderul anunțat de Energocom, întreprinderea a recepționat șapte oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului și totodată vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale. Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spânu, a declarat într-o conferință de presă, că discuțiile vor continua și cu șeful Gazprom, Alexei Miller, la 27 octombrie, la Sankt Petersburg.

Energocom a semnat luni, 25 octombrie, și cu compania poloneză PGNiG un contract pentru o achiziție de probă, de un milion de metri cubi de gaze naturale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: