(doc) Maia Sandu a modificat componența Consiliului Suprem de Securitate: Vezi decretul semnat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de aprobare a unei noi componențe a Consiliului Suprem de Securitate. 

Foto: UNIMEDIA

Semnarea decretului privind noua componență a CSS derivă din necesitatea de a include noi membri din oficiu ai CSS ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, se arată într-un comunicat al Președenției. 

Guvernatoarea autonomiei găgăuze, din sudul Republicii Moldova, Irina Vlah nu se mai regăsește printre membrii Consiliului Suprem de Securitate, după modificările operate de președinta Maia Sandu. Asta în condițiile în care locuitorii autonomiei pot lua decizii independente, în cazul în care securitatea statului ar fi pusă în pericol. Președinția spune că bașcanul nu este membru din oficiu, dar va fi invitat la ședința CSS, atunci când vor fi discutate subiecte ce vizează autonomia.

Noua componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), decretată de către președinta Maia Sandu a stârnit mai multe reacții, dar și critici printre taberele oponente politice, dar și societatea civilă. Unii, începând cu fosta judecătoare Tatiana Răducanu, dar și membri ce vin din sectorul neguvernamental - cele mai criticate numiri făcute de către Maia Sandu.



Pub