Ala Nemerenco, despre vaccinarea copiilor în Moldova: Sunt încă unele probleme tehnice, dar și ține de decizia părinților

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu unele precizări referitor la vaccinarea copiilor de la 12 ani. „Ministerul Sănătății se va întruni și va lua o decizie vizavi de aceasta, pe care o veți cunoaște în timpul apropiat”, a precizat ministra la finalul conferinței de presă desfășurate astăzi.

Foto: UNIMEDIA

„Vaccinarea copiilor este permisă, pentru că nu este o vaccinare obligatorie, ține doar de decizia părinților, doar dacă se întrunesc două condiții. Prima este recomandarea comitetului de experți, pe lângă Ministerul Sănătății. Și doi, dacă acest vaccin are permisiunea, înregistrarea în Republica Moldova.

Prima a fost concluzia acestui comitet de experți, pe care am făcut-o ceva timp înainte și noi am zis că mai există unele probleme tehnice, care țin de înregistrarea vaccinului.

Din comunicatul publicat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale vedem că serul Pfizer-BioNTech este înregistrat, pentru că este unicul vaccin în lume care este permis pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.

Ministerul Sănătății se va întruni și va lua o decizie vizavi de aceasta, pe care o veți cunoaște în timpul apropiat”, a declarat Nemerenco.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech. „Cu votul majoritar, pe 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat variații la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ și modificări în RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului) și în Prospect: Informații pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19”, se arată în comunicatul emis de instituție.


Pub