Serviciul Vamal, despre dosarul de contrabandă cu țigări din RM de peste 1,8 milioane de euro: Avem în derulare o investigație

Serviciul Vamal al Republicii Moldova anunță că are în derulare o investigație, după ce în presă română au apărut informații despre ancheta efectuată de procurorii DIICOT într-un dosar de contrabandă cu țigări din Republica Moldova în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Foto: colaj
„Anunțăm că, anterior, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a inițiat o anchetă proprie în vederea stabilirii complete a circumstanțelor producerii infracțiunii, inclusiv a unor eventuale implicări sau neglijențe în serviciu admise de funcționarii vamali”, se arată în comunicat.

Aceștia menționează că rezultatele anchetei demarate vor fi făcute publice după finalizarea tuturor investigațiilor de rigoare.

Presa română a publicat astăzi o informație mai amplă despre acest dosar. Potrivit unei surse, TIR-uri ticsite cu țigări de contrabandă a reușit să treacă prin vamă și punctul de trecere a frontierei Sculeni numai cu complicitatea polițiștilor și a vameșilor. Nu mai puțin de 11 de transporturi cu țigări de contrabandă care au tranzitat Vama Sculeni au fost filate de polițiștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism. Datele concid cu unele informațiile pe care le prezenta Gheorghe Cavcaliuc în vara acestui an.

În această vară, în plină campanie electorală, fostul șef al IGP, actualul președinte al partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o dezvăluire. Potrivit acestuia, în terminalul Tehnopolis din Iași era sub sechestru un camion, ticsit cu țigări, oprit la începutul lunii iunie de forțele de ordine din România. Mașina ar fi condusă de un cetățean moldovean care acum este reținut și cercetat penal de autoritățile din România. În spatele „afacerii cu fum” ar sta o persoană care se află acum în Parlament. Acesta afirmă că informațiile le-a primit de la un om al legii.

Ulterior, acesta a venit cu noi indicii și a publicat o poză cu camionul, în care se aflau țigările.


Pub