Imunizarea cu doza 3 de vaccin anti-Covid, în discuții la Comisia locală: Responsabilii din Sănătate, solicitați să dea verdictul
Începerea imunizării cu doza a 3 de vaccin anti-Covid a fost discutată și la Comisia locală, care astăzi o emis o nouă hotărâre. Potrivit documentului, aceștia cer opinia responsabililor din Sănătate asupra acestui subiect.
Foto: UNIMEDIA

Astfel, Comisia solicită Ministerului Sănătății și Agenției Naționale de Sănătate Publică, cu concursului comitetului național de imunizare, opinia asupra revaccinării anti-Covid cu doza 3, conform practicelor aplicate în UE.

Săptămâna trecută, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că instituția pe care o conduce a expediat o solicitare către Comitetul care coordonează procesul de imunizare pentru a afla când ar trebui să fie administrată doza 3 în Moldova.

De la inițierea Campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, au fost administrate 1.433.922 doze de vaccin. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 35%, r. Soroca – 27%, r. Dubăsari – 25%, r. Orhei -24%. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 1.500 reacții adverse, dintre care aproape 92% forme ușoare, 8 % forme moderate.

Republica Moldova a recepționat 1.869.770 de doze de vaccin împotriva Covid-19.


Pub