ULTIMĂ ORĂ! Copiii de la 12 ani își pot administra vaccinul. Care este ser este recomandat?

26 Oct. 2021, 11:40
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
26 Oct. 2021, 11:40 // Actual //  MD Bani

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale dă undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani. Într-un comunicat de presă, responsabilii recomandă imunizarea cu serul anti-COVID Pfizer.

„Cu votul majoritar, pe 25 octombrie, Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat variații la certificatele de înregistrare a vaccinurilor care includ și modificări în RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului) și în Prospect: Informații pentru consumator/pacient privind vaccinurile anti Covid-19. În acest context, s-a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech”, se arată în comunicat.

Membrii Comisiei Medicamentului au aprobat extinderea indicației pentru vaccinul COVID-19 Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech, pentru a include utilizarea vaccinului la copiii cu vârste peste 12 ani.

„Modificările propuse sunt evaluate și înaintate spre aprobare în conformitate cu informația oficială al Organizației Mondiale a Sănătății, referitoare la vaccinurile COVID-19. Cu referire la vaccinurile Pfizer Comirnaty și Janssen – s-a actualizat profilul de siguranță precum și lista producătorilor de produs finit și substanță activă. Adițional, pentru vaccinul Pfizer Comirnaty a fost modificat termenul de valabilitate al produsului și anume al flaconului congelat. În varianta actuală acesta este de 6 luni, se propune pentru aprobare varianta de 9 luni – o modificare efectuată de Organizația Mondială a Sănătății”, a menționat șefa secției farmacovigilență și studii clinice, Ecaterina Guzinschi, în cadrul ședinței.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale este regulator național în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale, aflată în subordinea directă a Guvernului. Printre misiunile de bază ale Agenției se numără și cele din domeniul autorizării medicamentelor.

Mai exact, AMDM organizează şi monitorizează expertiza, omologarea şi înregistrarea medicamentelor; perfectează, aprobă şi eliberează solicitanţilor certificate de înregistrare a medicamentelor; decide asupra suspendării sau retragerii certificatului de înregistrare a medicamentelor, conform procedurii stabilite de Legea nr. 235-XVI din 20 iulie 2006 cu privire la principiile de bază de reglementare a activităţii de întreprinzător.

Realitatea Live

07 Mai 2024, 09:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mai 2024, 09:43 // Actual //  Lupu Eduard

Rubla slabă și nerespectarea plafonului prețului petrolului au aproape dublat veniturile bugetului de petrol și gaze.

În aprilie, acestea s-au ridicat la 1,23 trilioane de ruble, a raportat Ministerul Finanțelor de la Moscova, inclusiv 1,05 trilioane de ruble — veniturile din petrol, calculate de Bloomberg. Veniturile din petrol și gaze au fost cu aproape 90% mai mari decât cu un an mai devreme, iar veniturile din petrol au fost de peste două ori mai mari decât în ​​aprilie 2023 (497 miliarde RUB).

Acesta este rezultatul creșterii prețului petrolului și al unui curs de schimb mai mic al rublei. În aprilie, taxele au fost plătite pe baza de 70,34 dolari pe baril de Urali și un curs de schimb de 91,7 ruble/dolar față de 48,67 dolari/baril și 70,09 ruble/dolar cu un an mai devreme. Totalul este de aproape 90%.

O astfel de creștere rapidă se datorează în mare măsură efectului de bază. Începutul anului trecut a fost catastrofal pentru buget: după introducerea unui plafon de preț, cotațiile Uralului au scăzut sub 50 de dolari pe baril, iar veniturile bugetului de petrol și gaze au scăzut cu aproape jumătate. După aceasta, autoritățile au limitat reducerea petrolului rusesc la referința Brent pentru calcularea taxelor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău