(video) „Nu mi-am făcut așteptări, eu doar am creat cu sufletul.” O tânără din Moldova, menționată la UK Seasonal Short Film Festival 2021

FotoJet – 2021-10-26T160304.832

Anterior, noi v-am povestit despre trilogia Cătălinei Cazacu intitulată Coloured Emotions. Acest mic proiect cinematografic a însemnat pentru Cătălina o formă de eliberare a stărilor interioare, iar nu demult, trilogia ei a câștigat Honourable Mention la UK Seasonal Short Film Festival Autumn 2021.

Coloured Emotions a devenit un la revedere și un salut, anume atunci când mi-am amintit că fiecare dintre noi deține voința de a distruge orice, de a tăia legătura cu anumite situații, cu anumiți oameni ca pe un cordon ombilical, de a se elibera de greutatea gândurilor, a amintirilor, a temerilor, a cuvintelor, a ochilor… Această trilogie este o poveste a evoluției noastre emoționale: trecerea de la o stare de vis (Rai), la realitate (Purgatoriu), eventual ajungând la o iluzie salvatoare (Infern). Mi-am dorit să transpun atât vizual, cât și auditiv o emoție sau un gând ce poate evolua și care te poate trage până în abisul existenței proprii. Prin urmare, fie el vis, realitate sau fantezie, viitor, prezent sau trecut, fie Rai, Purgatoriu sau Infern, cineva sau ceva mereu ne urmărește. Astfel, cu toții ar trebui să ne putem contopi cu propria noastră umbră pentru a ajunge la lumină”, ne-a destăinuit anterior Cătălina despre ideea proiectului cinematografic.

Iar astăzi, dânsa a marcat propriul debut cinematografic la un festival de film. Cătălina spune că se simte onorată, chiar dacă nu este premiu, această mențiune o face fericită pentru că trilogia ei a reușit să fie apreciată de către profesioniștii meseriei.

De asemenea, Cătălina Cazacu a menționat pentru #diez că, inițial, când a văzut noutatea despre mențiune, a rămas absolut șocată și nu-i venea să creadă că lucrul ei a fost apreciat de către o echipă atât de mare.

„Nu mi-am făcut așteptări și nici nu mi-am propus să câștig ceva, eu doar am creat cu sufletul. Eu creez pentru că simt, creez pentru că mă gândesc că acest mic proiect cinematografic ar putea rezona cu cineva, i-ar răspunde la niște întrebări sau l-ar face să găsească un mesaj grație căruia ar renunța să lase mâinile în jos. Și dacă sincer, eu am aflat despre această nominalizare deja de ceva timp, însă nicicum nu riscam să vorbesc despre asta, pentru că încă nu înțelegeam că acest lucru s-a întâmplat. Da, pentru cineva poate fi neînsemnat acest moment, pentru mine însă, fiind actriță de meserie și nu regizoare, această mențiune e o mare motivație”, ne spune Cătălina.

„Acum, vreau să creez și mai mult, am atâtea idei în cap cărora vreau să le dau viață pentru că merită să ne împlinim visurile”, punctează Cătălina Cazacu.

Coloured Emotions: HELL (part III)

Subliniem că UK Seasonal Short Film Festival este un festival sezonier care proiectează filme în diferite orașe ale Regatul Unit. Curatorii festivalului sunt realizatori de film și performer-i ce poartă o dragoste profundă pentru film. Scopul festivalului este de a ecraniza atât munca talentelor consacrate, cât și a celor aflate în ascensiune.

Aici puteți vedea un material amplu despre trilogia Cătelinei. Totodată, ținem să reamintim că producția Coloured Emotions, în colaborare cu SLOW creatives, este regizată, scrisă, montată de Cătălina Cazacu, ea fiind și eroina principală, iar în spatele preproducției se află Ira Trifanov.

O puteți urmări pe Cătălina pe pagina ei de Instagram și pe YouToube.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente