Teatrul Național „Eugene Ionesco” te invită la trei spectacole în această săptămână

Foto: TNEI

Spectacolele din această săptămână vor avea loc în zilele de joi, sâmbătă și duminică. Joi veți savura spectacolul o zi din viața lui Helen, sâmbătă Arta Conviețuirii, iar duminică – Regele Lear.

Joi, ora 18.30

O zi din viața lui Helen

„O zi din viața lui Helen” este o adaptare după piesa „Las’ că vezi tu!” a autorului Austriac Helmut Peschina. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21.00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singurătatea?

Distribuția: Helen – Tatiana Manoil.

Biletele le puteți cumpăra AICI.

Sâmbătă, ora 18.30

Arta conviețuirii

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii.

Distribuția:
# Veronique Vallon – Doina Arvat;
# Michel Vallon – Gheorghe Pietraru;
# Annette Reille – Natalia Prodan;
# Alain Reille – Anatol Guzic.

Durata spectacolului: 120 de minute (fără pauză).

Biletele le puteți cumpăra AICI.

Duminică, ora 17.30

Regele Lear

Mihai Țărnă: „Acum trei ani, pentru prima data vorbisem cu domnul Petru Vutcărău despre montarea Regelui Lear la TNEI. TNEI… Petru Vutcărău, care nu calcase de vreme buna pe scenă. O trupă de excepție, dar necunoscută … și desigur Regele Lear, piesa de vârf al lui Shakespeare. Toate elementele acestea adunate la un loc trebuie să creeze un singur gând, o singură dorință, o plăcere unică și desigur o nebunie adevărată … frica naște curajul. 22 iulie 2021 – prima repetitie, prima întâlnire cu trupa, cu teatrul, cu sala, cu privirile și gesturile invizible, așteptările și gândurile echipei de creație… The readeness is all … disponibilitatea e totul … așa este Petru Vutcarau, așa este trupa lui”.

Distribuția:
# Regele Lear, regele Britaniei – Petru Vutcărău;
# Goneril, fiica mai mare a Regelui Lear – Doina Arvat;
# Ducele de Albany, soțul ei – Maxim Chiriac;
# Regan, fiica mijlocie a Regelui Lear – Iuliana Vornicescu;
# Ducele de Cornwall, soțul ei – Petru Dragancea;
# Cordelia, fiica cea mai mică a Regelui Lear – Valeria Garțan;
# Regele Franței pretendent la mâna Cordeliei – Silviu Boinceanu;
# Ducele de Burgundia pretendent la mâna Cordeliei – Stanislav Cotrobai;
# Contele de Gloucester – Gheorghe Pietraru;
# Edgar, fiul mai mare al lui Gloucester, ulterior travestit în Tom Cerșetorul – Eugen Priscaru;
# Edmund, fiul nelegitim al lui Gloucester – Bogdan Bîtlan;
# Bufonul Regelui Lear – Anatol Guzic;
# Oswald, intendentul lui Goneril – Laurențiu Vutcărău;
# trei servitori ai lui Cornwall, trei căpitani, un cavaler, un Herald, un mesager, Gentilomi, curteni, cavaleri, servitori, soldați;
# trâmbițași – Denis Dimitriu, Ioan-Cristi Vlad, Marius-Cătălin Tulum, Gelu Argint, Damian Donos, Stanislav Cotrobai, Silviu Boinceanu, Dorin Bîtcă, Alexandru Vinocurov, Sergiu Cojocari.

Biletele le puteți cumpăra AICI.

Conform hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) s-a decis declararea stării de urgență în sănătate publică la nivel național, începând cu 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021. Astfel, în perioada 10 septembrie – 30 octombrie pe teritoriul țării noastre a fost declarată Stare de Urgență în sănătate publică. Persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani care doresc să vină la spectacol vor trebui să prezinte unul din următoarele documente:
— certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
— rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
— concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (șase luni);
— act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente