‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: Prețul pentru grâu se menține, la porumb a scăzut ușor

Piața agricolă mondială: Prețul pentru grâu se menține, la porumb a scăzut ușor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După o creștere de până la 280 de euro pe tonă, prețurile grâului pe Euronext au crescut din nou pe fondul unor elemente fundamentale persistente.

Prețurile porumbului au scăzut cu unu, doi euro per tonă din cauza presiunii recoltei. Prețul pentru rapiță încă se menține, datorită prețurilor mari pentru uleiurile vegetale.

Potrivit Agritel, pe arena internațională, Pakistanul cumpără 90 de mii de tone de grâu. Argentina, a cărei producție de grâu este de așteptat să fie în jur de 20 milioane de tone, ar putea concura cu originile franceze pe piața nord-africană.

Cu toate acestea, costurile de transport sunt în prezent cruciale pentru competitivitate.

Deloc surprinzător, Marocul își suspendă taxele de import de la 1 noiembrie.

Cotații grâu, porumb, rapiță pe Euronext

‹ adv ›

Potrivit serviciului european de monitorizare a culturilor – Mars, randamentul mediu la porumb în UE este de 7,79 tone la hectar, comparativ cu media pe 5 ani de 7,76 tone.

Se așteaptă ca producția medie de sfeclă de zahăr să fie de 75,4 tone la hectar, comparativ cu media de 73,6 tone la hectar.

Prețul pentru uleiul de palmier este încă ferm în această dimineață în Kuaka Lumpur, cu o scădere a producției malaeziene de -12,1% în primele 25 de zile ale lunii octombrie față de luna trecută.

‹ adv ›

Piața porumbului din regiunea Mării Negre

Potrivit Ministerului Agriculturii din Rusia, începând cu 25 octombrie, au fost semănate 17,4 milioane de hectare de culturi de toamnă.

Prima estimare a producției de grâu făcută de către Agritel pentru anul viitor este de aproximativ 80 de milioane de tone, pe baza suprafeței calculate și a randamentului mediu.

Prețurile grâului au scăzut ușor în regiunea bazinul Mării Negre luni.

La porumb, prețurile rămân ferme în Ucraina pentru livrările apropiate. Cu toate acestea, observăm o oarecare reducere a interesului pentru livrările forward. Aceasta este o consecință a întârzierii lucrărilor de recoltare.

Piața agricolă din SUA

În Chicago, prețurile la grâu au crescut din nou, în special din cauza unei evaluări dezamăgitoare a primei culturi pentru grâul de toamnă.

Doar 46% dintre culturi sunt considerate ca fiind bune până la excelente, sub așteptările comercianților. Recoltarea de soia progresează. Duminică, 73% din recoltare a fost finalizată, față de o medie de 70% până în prezent.

Recoltarea porumbului este raportat a fi realizată în proporție de 66%, comparativ cu 53% în medie până în prezent, iar recoltarea grâului de toamnă este estimată a fi realizată în proporție de 80%.

În Brazilia, semănatul culturii de soia se extinde rapid, cu o suprafață semănată de aproximativ 38% conform AgRural. Semănatul porumbului este estimat a fi finalizat în proporție de 64%.

Inspecțiile săptămânale la export pentru porumb indică 545 127 tone și 140 413 tone de grâu, ambele sub așteptări. Exportul de boabe de soia au fost în intervalul așteptărilor la 2 103 505 tone.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›