image
Sursa foto: poză simbol

48 de persoane, reținute și plasate în izolatoare; Câte obiecte interzise au fost depistate în penitenciare

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6380 de persoane, 58 - persoane eliberate, 48 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 257 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1979 de persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în zece cazuri și au fost efectuate șapte examinări în instituțiile medico-sanitare publice. Au fost înregistrate două cazuri de deces în rândul persoanelor private de libertate.

Totodată, în prezent în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția COVID-19 privind persoanele private de libertate:

1) Total testări de la începutul pandemiei – 1177;

2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 250;

3) La tratament (active) – 21;

4) Total imunizați complet anti-COVID-19 – 2829 (44,20%)

5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 0.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: cinci telefoane mobile, șapte cartele SIM, două încărcătoare pentru telefon, 1,5 l de băutură alcoolică, 255 MDL, 15 ace pentru aparatul de tatuat și 4,2 l (14x300 ml) de tuș pentru tatuaje. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: